Někdy je fakt v jednoduchosti síla. A tohle by si mohl dát s klidem i vegetarián. Byť možná s výhradou, že je v tom kuřecí vývar. Možná, že by byl akceptovatelný zeleninový, to také stojí za vyzkoušení. Pokud máte chuť na masíčko, jistě lze přihodit rychle orestované kuřecí proužky či kousky. To už tady také máme. Stačí si přečíst krok 1 a 2. Ale pokud se nechcete zdržovat listováním na webum stručně připomenu.
Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Rozehřejeme olej ve woku a orestujeme naložené kousky masa. (Marinádu si dáme stranou.) Asi tak 5 až 6 minut. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Ale to je tak by the way, tedy mimochodem. Pojďme na brokolici. Jistě by se hodila svěžejší, prostě sezonní, ale i tak je to skvělá chuťovka. A jenom sama o sobě.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5-8minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5-8minut
Jednoduché, rychlé, svěží. Líp už by to šlo popsat asi stěží. A můžete jen tak pochrupovat restovanou brokolici, nebo ji fakt zakomponujte do jiného jídla. Jak libo.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5-8minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
5-8minut
Jednoduché, rychlé, svěží. Líp už by to šlo popsat asi stěží. A můžete jen tak pochrupovat restovanou brokolici, nebo ji fakt zakomponujte do jiného jídla. Jak libo.
Ředkvičky buď musíte hned sníst, nebo je využít v salátu. Nebo je také můžete naložit. Dobře víte, že zavařování je obor, kterému se zatím úspěšně vyhýbám. Možná k mé smůle. Ale několik naložených položek už tady máme. Třeba pánské okurky jedna a dvě. Nebo také naloženou obloženou okurku. U té se strhla diskusní mela na topreceptech, kde jsem ji ukázal. Že se tam tolik pepře nesluší dát. Zatímco já si pochutnával na nášupu, ostatní mudrovali a kroutili hlavou. Nevěřícně, že trvám na svém. Tak se tentokrát pustíme do nakládání ředkviček. Sluší jim to náramně na sendvičích, nebo tak. Jestli chcete někoho překvapit, pusťte se do toho. Ale stejně tak udělejte, když si prostě chcete jenom pošmáknout.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15minut
Doba přípravy
15minut
Potřebujete samozřejmě svazek ředkviček, obvykle je jich víc než deset, na váze se ukázalo 320 g. pak ještě ocet, cukr, sůl a lecjaké koření. Proč lecjaké? Záleží na vás, jakou chuť si chcete vytvořit. Můžete nasadit vinný ocet, jablečný ocet nebo lihový. A proč nezkusit sladit medem? A když si budete připravovat nálev, neděste se, radši ať vám trošku zbyde, než, aby se nedostávalo.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15minut
Doba přípravy
15minut
Potřebujete samozřejmě svazek ředkviček, obvykle je jich víc než deset, na váze se ukázalo 320 g. pak ještě ocet, cukr, sůl a lecjaké koření. Proč lecjaké? Záleží na vás, jakou chuť si chcete vytvořit. Můžete nasadit vinný ocet, jablečný ocet nebo lihový. A proč nezkusit sladit medem? A když si budete připravovat nálev, neděste se, radši ať vám trošku zbyde, než, aby se nedostávalo.
Nakládané ředkvičky | Obložte si sendvič pikantní zeleninou
Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.
Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.
Zalijeme zálivkou až po okraj a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle.
Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.
Nakládané ředkvičky můžete přidat třeba na bagetu s česnekovou pomazánkou
1/8lžičkymedvědí soli– což je směs medvědího česneku se solí
Jednotky:
Jak na to:
Smícháme všechny ingredience. Dáme je do uzavíratelné sklenice a protřepeme, aby se cukr zcela rozpustil.
Nálevem zalijeme nakrájené okurky s cibulí, paprikou a česnekem. Protřepeme a dáme do ledničky na 24 hodin. Když je necháte chladit 5 dnů, můžete si je dát i na chleba s máslem.
Tip:
Můžete vyzkoušet hned dvě varianty. A pokud raději jemnější, uberte mírně na octu. Pánské okurky 1 najdete zde.
Pánské časopisy občas překvapí, třeba receptem na nakládání okurek. Zapomeňte tedy na to, že by se téhle práci věnovaly pouze ženy, emancipace pokročila! Mírná proměna receptu by neměla být na škodu. Tohle je jednodenní záležitost a chybí naprosto teplotní záležitost. Nic nevaříme, jenom mícháme. Jak tohle dopadne?
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
1osoba
Porce
1osoba
Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, okurky ve světě doma nakládají hlavně krájené. Na kostičky, plátky, někdy i dost silné, ale těch receptů, kdy si naložíte prťavé okurčičky, těch je pomálu. A s takovou tou vcelku běžnou velikostí, ještě méně. Tak to zkusíme, třebaže v tuzemsku umí okurky nakládat aspoň polovina národa. Taková zlatá střední cesta – okurky rozkrájíme podélně.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
1osoba
Porce
1osoba
Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, okurky ve světě doma nakládají hlavně krájené. Na kostičky, plátky, někdy i dost silné, ale těch receptů, kdy si naložíte prťavé okurčičky, těch je pomálu. A s takovou tou vcelku běžnou velikostí, ještě méně. Tak to zkusíme, třebaže v tuzemsku umí okurky nakládat aspoň polovina národa. Taková zlatá střední cesta – okurky rozkrájíme podélně.
Smícháme ocet, vodu, sůl, cukr a koriandr, necháme dobře rozpustit cukr i sůl.
Okurky nakrájíme na čtvrtiny, nebo tak nějak, naskládáme do sklenice, přidáme k nim česnek a kopr, vločky chilli a zalijeme nálevem. Dáme chladit do lednice na 24 hodin.
Po flámu jako, když najdeš.
Tip:
Pokud vám chutnaly tyhle okurky, můžete také zkusit Pánskou jízdu 2, bude to s překvapující ingrediencí – kurkumou. A jestliže máte raději jemnější variantu, uberte mírně na množství octa.