It was on the menu at the tavern on Corfu Wave listed among the items Starters. But we can also offer a lunch. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. You can experiment with the deployment, jak libo.
Servings | Prep Time |
1 person | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek cherry rajčat překrojených
- 50 g černých oliv
- 1-2 cloves garlic nasekaný
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce hladkolisté petržele nasekáme
- 1 spoon sušeného oregano
- 200 g fety
- 2 lžičky olivového oleje
- černý pepř mletý
- In a bowl, mix tomatoes being cut,,cs,being cut olives,,cs,finely chopped onion,,cs,chopped garlic,,sk,parsley,,cs,olive oil and & nbsp; pepper to taste,,cs,baked feta and P1040711,,cs,baked feta b P1040710,,cs,FET put into a sufficiently large piece of aluminum foil,,cs,baked feta c P1040712,,cs,baked feta d P1040713,,cs,Aluminum foil is & nbsp; baking dish,,cs,However, you can only use that bowl,,cs,baked feta e P1040718,,cs,We'll bake in oven preheated to,,cs,then switch on the grill and & nbsp; and grill,,cs,baked feta f P1040721,,cs,You can even sprinkle with chopped parsley,,cs,Serving you with & nbsp; baguette or even French fries,,cs,baked feta,,cs,P1040725,,zh-CN, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
- Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
- Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
- Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 až 220 °C. Bake 15 minutes, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minutes.
- served. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.
Cabbage pancakes with paprika | innovation classics
The recipe for cabbage pancakes ranks about in a long line, so something like affair owl and Athens or timber and forest. But why not?! Většinou se objevují mezi ingrediencemi škvarky, This may be nothing unwell, on the contrary. But, when škvarkům too neholdujete, What are you going to do?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek sauerkraut
- 1 šálek hladké mouky
- 1 egg
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 Green paprika
- 1 spoon vody
- salt
- pepper
- řepkový olej
- Vše, What we need. Zelí pokrájíme, pokud je to nutné, papriku nakrájíme na drobnější kousky.
- Smícháme zelí, peppers, mouku a vejce. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř, podle chuti. create dough. Podle potřeby přidáme lžíci vody nebo dvě.
- Pečeme v lívanečníku na řepkovém oleji.
- Podáváme teplé, třeba se zakysanou smetanou, chutney, dipem nebo samotné. Dají se samozřejmě servírovat také jako příloha k masu, prostě taková všestranná záležitost pro každý čas i příležitost.
stuffed eggs | Improvisation
So this issue every certainly tried, canapes or hors d'oeuvre, jak chcete. It's that simple, just filling in the balance.
Servings | Prep Time |
1 person | 10 minutes |
Cook Time |
6 minutes |
|
|
|
- Boil hard-boiled eggs. Finely chopped bacon and fry in a pan dry.
- Green part of the spring onions finely chop.
- Přepůlíme eggs lengthwise and remove yolks.
- Break the yolks with a fork, add to them mustard, mayonnaise, bacon and onions. mix well. We add salt to taste and připepřit.
- Eggs fill the mixture and let cool. For one of just two eggs, All multiply the number of diners and everyone will be satisfied.
Květáková pakora | Chuťovka i větší chod
Květák naprosto obsadil moji pidikuchyni. Jedna hlava vystačí určitě na tři jídla pro dva! Už hrál v roli blanšírovaného frajera v kuřecím vývaru, teď přebírá roli předkrmu nebo chuťovky, které ale můžeme považovat i za hlavní jídlo, pokud zrovna chceme něco jen tak pojíst a ne se nacpat. Throughout Asia, already they prepare this delicacy even said even at weddings and family celebrations, což obvykle bývá docela početná sešlost, oblibu má také ve Velké Británii, a hlavně Skotsku. And in Europe conceived slightly differently (weddings again, not so much, and yet also not), bývá položkou ve fast foodech a v indických a pákistánských restauracích. Variant pakory je docela dost, každá pak má své jméno, a obvykle k nim patří nějaká omáčka nebo dip. Já se inspiroval v Austrálii, která spojuje blízkost Asie a zvyky Evropy.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 30 minut odležení |
Cook Time |
15 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g květáku rozděleného na růžice
- 190 g hladké mouky – bez váhy je to 1 a 1/4 šálku
- 2 lžičky ground cumin nebo lépe mletého římského kmínu
- 1 spoon mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/2 lžičky turmeric
- 1 žloutek
- 250 ml vody - that 1 šálek
- vegetable oil na smažení
- čerstvý koriandr na zdobení
- Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat.
- Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 until 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
- Do nádoby na smažení (použil jsem raději menší kastrůlek než pánev) dáme olej v opravdu silné vrstvě a zahřejeme. Olej by měl mít teploru asi 170 °C, každopádně by se neměl přepalovat. Správná teplota se dá těžko odhadnout, takže pokud máte teploměr, not a problem, jinak si můžete pomoci kouskem chleba, který dáte do oleje. Když se do dvaceti vteřin opeče dorůžova, je to OK. A pozor! Olej v takové vrstvě a teplotě při vložení květáku začne dost divoce bublat, takže je vyšší nádoba je pro tento případ lepší, jinak máte olej všude po vařiči. Když máte fritézu, není co řešit.
- Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje. Tolik, aby plavaly, ne naráz! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly osmažené dozlatova. Smažíme po částech, po vyjmutí první necháme olej zase zahřát, ale to už poznáte sami v akci.
- Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, nebo podobný okurkový dip.
Okurkový dip si můžete připravit stejně rychle jako tzatziky, oproti doporučenému receptu jsem tentokrát do nich přidal i lehký jogurt.
Poznámka:
Pakory se připravují nejen z květáku, ale i brambor, lilku, špenátu, paprik či rajčat nebo cibule. Některé ve formě celých kousků, jiné ze sekané zeleniny v těstíčku. To stojí za vyzkoušení, uvidíme. Třeba cibulová pakora se nabízí skoro sama.