And it will return almost Christmas. Said David Korecký inspiration from restaurants Stable. And Paul Sapík, Terraces of Golden Well. Gentlemen differ, It is quite logical, but it will not buckle, because why should?! A bit of it and I poupravím, accelerate, simplify. If you ever reached for the vegetable mixture for making potato salads, so we're in the same boat.
Need: |
- 480 g vařených brambor
- 1 glass vegetables for potato salad 320 g
- 2 egg
- 225 ml tatarské omáčky
- pepper
- 2 lžíce hořčice
- salt
- Brambory uvaříme ve slupce, tak asi 20 minutes. Peel and cut into cubes. A mixture of potato salad Strain.
- Boil hard-boiled eggs and chop.
- Add the potatoes and vegetables.
- Add tartar sauce, pepř a sůl.
- add mustard.
- Gently stir the bottom, to potatoes nerozmlátily.
- Finished. We'll chill.
Maybe suitable mixture of southern Moravia:
bacon dumplings | optimal solutions
Practice, of course, several, So what? Add another! And if you're looking for, zjistíte, that's the nice stew. Already, I have to stew bacon dumplings protřeboval. So it's affiliated.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
- Nakrájíme rohlíky i slaninu na kostičky.
- Osmahneme slaninu na troše oleje.
- Ke slanině přidáme nakrájené rohlíky a je také opečeme.
- Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme.
- Nastrouhané brambory dáme do mísy.
- Přidáme mouku, egg, osolíme a přidáme muškový květ.
- pour milk. Vše pořádně promícháme. Nejlépe rukama. Pokud se vám konzistence hmoty zdá příliš řídká, přisypeme ještě mouku. Tady krok vyfocený chybí, potřebuji obě ruce na hnětení. Stejné je to i s vytvořením knedlíků. Ale to si dovedete představit.
- Z hmoty vytvoříme knedlík. Nejlépe se formuje namočenýma rukama. Aby se knedlíky při vaření nenalepily na sebe, koule ještě obalíme lehce v mouce.
- Vaříme v osolené vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Tady potřebovaly 20 minutes.
- Finished.
- Podáváme s kančím gulášem, třeba.
Vejmrda po staročesku | Slovo, které nejde přeložit | Čili jablkový křen
Už jsem tady, tedy spíše na topreceptech, rozvlnil vody receptem na falešnou ovarovou polévku, so we go by tradition even further and make a false revelries. Což zaskočí ty, who like my vegetable recipes. Tak si vážení držte čepice, pojedeme.
I have this treat to okouknul and compiled according to the number of available recipes. The pork knee with cumin was great.
Vejmrda je česká verze čatni, tedy podobná konzistencí, aby nebyla mýlka. To jenom tak pro přirovnání, neberte mě prosím za slovo. Je to příloha, která se hodí k uzenému masu, pečenému nebo vařenému kolenu, ovaru a tak. A dokonce i k rybě! Chytří napovídají definicí, že jde o "tradiční staročeský pokrm z nastrouhaného jablka, křenu, zakápnutý trochou citronu a octa". Kluci v akci vaří ovar s jablkovým křenem tak, that "křen s jablkem nastrouháme, zastříkneme vínem (mají i možnost přidat místo vína vinný ocet), přidáme pár lžic vývaru, dochutíme špetkou soli a cukru. Mrkněte do tipů, variant je ještě víc. A konzistenci si určete sami. Podle struhadla, na kterém nadrbete křen. Jemnější struhadlo vejmrdu udělá kompaktnější, hrubší pak c elou věc posune k formě ochuceného křenu. No, víte, jak to myslím. |
Need: |
- 4 lžíce křenu nastrouhaného
- 3 jablka grate
- 10 g cukru
- 2 špetky soli
- 2 lžíce apple cider vinegar
- 120 ml beef broth
- Křen nastrouháme, jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme cukr, salt, ocet a vychladlý vývar. Zakryjeme a necháme odpočinut. Klidně si vejmrdu připravte den předem, potřebuje čas, aby se chutě pěkně propojily.
- Podáváme k ovarovému kolenu.
- Zbylo? Does not matter, stačí dát do sklenice a v chladu vydrží i měsíc.
Český rozhlas vypustil do světa recept podle Mirky Kuntzmannové, který říká:
Suroviny na vejmrdu:
½ hrnku čerstvého nastrouhaného křenu
½ hrnku vývaru z vepřového kolena
1 oloupané najemno nastrouhané jablko
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
salt
Příprava vejmrdy:
V porcelánové nebo skleněné misce smícháme všechny uvedené suroviny a necháme vychladit.
A příloha OnaDnes má zajímavý recept na kapra s vejmrdou. A na vejmrdu doporučuje:
1 jablko
2 menší křeny
1 lžíci octa
1 lžíci cukru
Postupujeme tak, že oloupeme křen a jablko zbavíme jádřince. Oboje nahrubo nastrouháme. Osolíme, přidáme lžíci cukru a lžíci octa. Mix thoroughly and let stand for several hours.
*
Na topreceptech mi k receptu připsala Dajda komentář: „Tak to je ono, pokrm, který si pamatuju z mládí, dělávala ho moje babička. Vývar myslím byl vepřový, z toho kolene, ale bez tuku. U nás se dávalo více tekutiny a jedlo se teplé jako omáčka, Byla to lahoda.“ Tak to stojí určitě za vyzkoušení.
Jednoduché šťouchané brambory | Nějak se stylu “zpátky ke kořenům”
Štouchané brambory jsou dost známé, vlastně patří k české kuchyni neodmyslitelně. Už tu máme jinak připravené šťouchané, vlastně záleží na to, co k základní surovině přidáte. Staří Čechové prý místo oleje používali sádlo. Někomu chutná v těchto bramborách i pepř. Jak libo.
Need: |
- 3 medium potatoes
- 1 cibuli
- 1 stonek řapíkatého celeru
- salt
- 1 spoon olivového oleje
- 1/2 lžíce butter
- Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky. Dáme je vařit do osolené vody. Přidáme k nim ještě spodní část stonku řapíkatého celeru. Tu horní, zelenější, si necháme na další krok. Vaříme do měkka, about 20 minutes. Až brambory scedíme, necháme si trochu vody z nich stranou na další krok.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a stejně tak i horní zelenou část stonku řapíkatého celeru. Cibuli orestujeme na středním plameni na oleji s máslem a v závěru přidáme i nakrájený celer.
- Brambory rozbijeme mačkadlem, přidáme osmahnutou cibulku s celerem a zakápneme vodou z brambor. Podle chuti ještě dosolíme.
- Podáváme s cajunským file a marinovanými cherry rajčátky. perhaps.