Marinovaná cherry rajčátka | Rychlé a skvělé

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20 minut
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20 minut
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20 minut
Doba přípravy
10
Doba nečinnosti
20 minut
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Marinovaná cherry rajčátka | Rychlé a skvělé
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
  2. Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
    Spaříme
  3. Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
    Zchladíme
  4. Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
    Vyjmeme
  5. Připravíme si marinádu. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, česnek, sůl, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
  6. Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minut. A můžeme servírovat. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.
    Zalijeme olejem

Čerstvá rajčatová salsa | Se špagetami nemá chybu

Rajčata ze zahrádky, kapitola 2. No, už tady máme rajčatovou salsu připravenou s treskou, ovšem z cherry rajčátek. A protože máme po ruce přehršli domácích rajčat, pustíme se do salsy z nich. Ostatně ke špagetám se náramně hodí.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Rychlá a svěží, tak můžeme označit čerstvou rajčatovou salsu. Je hotová za pár minut a dodá jídlu další chuť.
Čerstvá rajčatová salsa | Se špagetami nemá chybu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rajčata nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme.
    Připravíme
  2. Hotovo. Než budeme salsu servírovat, několikrát promícháme.
    Salsa

Zelné placky s paprikou | Inovace klasiky

S receptem na zelné placky se řadím asi do dlouhé řady, takže něco jako záležitost se sovami a Athénami či dřívím a lesem. Ale proč ne?! Většinou se objevují mezi ingrediencemi škvarky, což nemusí být nic nedobrého, spíše naopak. Jenomže, když škvarkům příliš neholdujete, co uděláte?

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Kysané zelí je základ, k tomu přidáte mouku a vejce a je to. Jistě i trochu toho správného koření, aby placky měly šmrnc, tedy vlastně, aby měly chuť podle vašeho gusta. Pokud vám nestačí sůl a pepř, přidejte majoránku, třeba. A ještě něco. Tou tajemnou ingrediencí navíc je pálivá zelená paprika. Zkuste to.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Kysané zelí je základ, k tomu přidáte mouku a vejce a je to. Jistě i trochu toho správného koření, aby placky měly šmrnc, tedy vlastně, aby měly chuť podle vašeho gusta. Pokud vám nestačí sůl a pepř, přidejte majoránku, třeba. A ještě něco. Tou tajemnou ingrediencí navíc je pálivá zelená paprika. Zkuste to.
Zelné placky s paprikou | Inovace klasiky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vše, co potřebujeme. Zelí pokrájíme, pokud je to nutné, papriku nakrájíme na drobnější kousky.
    Vše, co potřebujeme
  2. Smícháme zelí, papriku, mouku a vejce. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř, podle chuti. Vytvoříme těsto. Podle potřeby přidáme lžíci vody nebo dvě.
  3. Pečeme v lívanečníku na řepkovém oleji.
  4. Podáváme teplé, třeba se zakysanou smetanou, chutney, dipem nebo samotné. Dají se samozřejmě servírovat také jako příloha k masu, prostě taková všestranná záležitost pro každý čas i příležitost.
    Servírujeme se smetanou

Květáková kaše | Zdatný konkurent bramborové kaši

Jak tak dumám, co by tak mohlo být ještě z květáku, abychom se nenudili, ale, hlavně, abychom si pochutnali, padla volba na variantu bramborové kaše. Tentokrát ale zapomene na brambory a sáhneme po květáku.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
20 minut
Zkuste kaši, která je rovnocennou alternativou bramborové kaše. Ochutnejte a uvidíte, že ji nebudete dělat jenom jednou.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
20 minut
Zkuste kaši, která je rovnocennou alternativou bramborové kaše. Ochutnejte a uvidíte, že ji nebudete dělat jenom jednou.
Květáková kaše | Zdatný konkurent bramborové kaši
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Květák rozebereme na růžičky a vaříme zakryté ve vodě tak asi 15 minut.
  2. Květák scedíme, rozmačkáme, přidáme mléko, máslo a zakysanou smetanu. Metlou (ať už ruční nebo na tyčovém mixeru) našleháme. Dochutíme solí a pepřem.
Tip:

Květákovou kaši si připravte k pikantnímu kuřecímu řízku na víně a se žampiony.