Tak opět salát. Ať mám něco lehčího k večeři, jinak bych si musel vyměnit garderobu. No, to trochu přeháním, ale tenhle salát si můžete připravit jako večeři nebo ho servírovat – jako salát.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Zeleninové saláty jsou opravdu pro začátečníky, nic složité, nic, co by se dalo připálit a tak... Zkuste tento salát s okurkou a dvěma barvami paprik. Protože jsem hospodář a zbyly mi půlky paprik z přípravy svižných kuřecích jater s kapary, tak bylo vlastně docela jasné, že tohle nemůže skončit jinak než dalším receptem. S octem se tentokrát mírním, takže ředím vodou.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Zeleninové saláty jsou opravdu pro začátečníky, nic složité, nic, co by se dalo připálit a tak... Zkuste tento salát s okurkou a dvěma barvami paprik. Protože jsem hospodář a zbyly mi půlky paprik z přípravy svižných kuřecích jater s kapary, tak bylo vlastně docela jasné, že tohle nemůže skončit jinak než dalším receptem. S octem se tentokrát mírním, takže ředím vodou.
Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku tekutiny. Přidáme cukr, sůl, pepř, chilli a dobře promícháme, aby se cukr se solí rozpustily.
Do uzavíratelného boxu dáme promíchanou zeleninu, přelijeme octovou zálivkou, uzavřeme a třepáním promícháme. Dáme tak na 10 minut do chladu.
Přendáme salát z boxu do misky nebo misek a podáváme.
Vyrážíme na další výlet do světa salátů. Jednou bych měl udělat takovou cestovní mapu světa ve jménu salátů. Ale prozatím uděláme zastávku v Thajsku. Ostatně korejský okurkový salát už tady máme. Ale použít chilli omáčku do salátu, to by mohlo být zajímavé. Ale bude to spíše záležitost spíše pro odvážné, je to docela síla.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Je to tak jednoduché, ostatně jako všechny saláty, takže tomu moc času nemusíte věnovat. Ale hlavní není rychlost, rozhoduje chuť. Tady bude překvapením, že v dresinku je chilli omáčka. Zkuste ochutnat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Je to tak jednoduché, ostatně jako všechny saláty, takže tomu moc času nemusíte věnovat. Ale hlavní není rychlost, rozhoduje chuť. Tady bude překvapením, že v dresinku je chilli omáčka. Zkuste ochutnat.
Thajský okurkový salát | Pro chvíle kratochvíle | Pro odvážné
Okurku nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas protřeseme, ať si okurky soli užijí.
Smíchejte ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a po 3 minutách, až omáčka více zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem. Přimícháme nasekané arašídy.
Okurku s jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná půlkolečka. Vše promícháme v misce.
Smícháme olej s octem, přidáme oregano a sůl, dochutíme pepřem. Dobře promícháme, třeba metlou. Zálivkou přelijeme směs zeleniny a jemně promícháme.
Podáváme ihned, můžeme dát vychladit, zálivka pak ještě více zjemní chuť cibule.
Tak tenhle recept vznikal trochu klopotně, vlastně naložená okurka je součástí jistého exotického receptu, ale ve finále je jasné, že si okurku můžeme připravit i v případě, že o exotiku ani vůbec nejde. I když, kdo ví?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
5minut
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
5minut
30minut
Za tři minuty, možná za pět máte všechno hotovo, pak chvilku počkáte a je to. Jedinečná příloha či obloha k pikantnímu masu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
5minut
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
5minut
30minut
Za tři minuty, možná za pět máte všechno hotovo, pak chvilku počkáte a je to. Jedinečná příloha či obloha k pikantnímu masu.
Rychle naložená okurka I Příloha i jako salát
Potřebujete:
1/2salátové okurky– nakrájíme na tenké pásky, nejlépe škrabkou na brambory
1jarní cibulku– nadrobno nasekáme nebo nakrájíme zelenou i bílou část
Jednotky:
Jak na to:
Připravíme si okurku. Nakrájíme ji na pásky, vhodná je bramborová škrabka. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme za stálého míchání asi 3 až 5 minut, aby se cukr rozpustil. Vmícháme cibulku a nakrájenou okurku a necháme vše vychladnout.