Asi máte podobný recept ve své domácí kuchařce. Ale to přece nebrání tomu vám nabídnout další variaci. Klasikou míním tvarohovou pomazánku, exotikou pak to jenom ošlechtíme.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Žádná věda, jenom smícháme, mícháme a namažeme. Ale je to rychlé a dobré.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Žádná věda, jenom smícháme, mícháme a namažeme. Ale je to rychlé a dobré.
Tohle snídaně fakt na probuzení, taková ostřejší záležitost, takže pokud jste slabší povahy, šetřete s chilli papričkami (možná stačí i jedna) a vynechte i harissu. Místo ní můžete dát rajčatové pyré.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Rajčata se ztraceným vejcem | Originální snídaně, chcete-li
Na lžíci oleje na střední teplotě osmahneme cibuli a chilli papričky, tak 5 minut, aby cibule změkla.
Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
Rajčata nakrájíme.
K cibulce s chilli přidáme 1/2 lžičky kmínu a ještě 1/2 lžičky harissy. Povaříme asi tak 1 minutu, aby se rozvinuly chutě i vůně.
Přidáme nakrájená rajčata.
Ochutíme pepřem a solí.
Přidáme nakrájená rajčata a vaříme za stálého míchání tak asi 5 minut, až budou rajčata měkká.
Mezitím v pánvi přivedeme vodu k varu, přilijeme lžíci octa do šálku rozbijeme vejce, které necháme sklouznout do vody. Když jsou vejce v pánvi, přivedeme vodu opět k varu, pánev zakryjeme a odstavíme z tepla. Necháme stát asi tak 3 minuty, bílek by měl obalit žloutek. Můžeme mu pomoci lžící. Pak vejce vyndáme na papírový ubrousek a držíme v teple. To, co jsem popsal je vlastně vejce Benedict nebo pošírované vejce. Nebo také ztracené.
Rajčata rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a posypeme bylinkami, třeba nasekanou petrželkou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem.
Jasně, že už ji můžete mít připravenou, ale, když se do toho pustíte, tak budete hotovi skutečně za chvilku. Už tu máme trochu složitější verzi a ještě další, třeba tady a nebo ještě tady, tohle je ještě větší brnkačka. někdo by mi bude chtít za tenhle reept vytahat za uši, že to je jednoduché a že ze čtenářů dělám blbce. Ale kdepak! Tyhle stránky mi slouží jako pohotovostní kuchařka, takže nalistuju a jedu. Proč držet všechno v hlavě?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Tuňáková pomazánka s lučinou | Snídaně v cuku letu
Tak jeden děravý toast tady už máme. Na topreceptech mi kdosi vyčetl, že nic není vidět, protože jsem vejce zakryl plátkem rajčete. No, dobrá. Tak na to půjdeme jinak.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
1-2osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Snídaně do dlaně | Děravý toast s vejcem a žampiony | Druhá verze
Na středním plameni rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu s petrželkou.
Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit.
Pečeme asi 2 minuty.
Vykrojená kolečka opečeme na oleji, přidáme k toastu s vejcem.
Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.