Tuňáková pomazánka | Klasika i exotika

Asi máte podobný recept ve své domácí kuchařce. Ale to přece nebrání tomu vám nabídnout další variaci. Klasikou míním tvarohovou pomazánku, exotikou pak to jenom ošlechtíme.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Žádná věda, jenom smícháme, mícháme a namažeme. Ale je to rychlé a dobré.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Žádná věda, jenom smícháme, mícháme a namažeme. Ale je to rychlé a dobré.
Tuňáková pomazánka | Klasika i exotika
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si potřebné ingredience.
    Připravíme si
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
    Cibuli nakrájíme
  3. Tvaroh smícháme s cibulí.
    Tvaroh smícháme s cibulí
  4. Přidáme tuňáka a salát. Je dobré z plechovek slít tekutiny. Pokud budete potřebovat řidší konzistenci, můžete část vmíchat do směsi.
    Přidáme tuňáka
  5. Dobře promícháme.
    Dobře promícháme
  6. Osolíme a opepříme. Ještě dobře promícháme.
    Osolíme a opepříme
  7. Pomazánku si dáme do sklenice a dáme do chladu.
    Pomazánku si dáme do sklenice
  8. Podáváme s chlebem nebo dalamánkem.
    Podáváme s chlebem nebo dalamánkem

Rajčata se ztraceným vejcem | Originální snídaně, chcete-li

Tohle snídaně fakt na probuzení, taková ostřejší záležitost, takže pokud jste slabší povahy, šetřete s chilli papričkami (možná stačí i jedna) a vynechte i harissu. Místo ní můžete dát rajčatové pyré.

Když vejce rozříznete, žloutek musí téci
Když vejce rozříznete, žloutek musí téci

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
A třešínkou na téhle snídani je pošírované vejce nebo ztracené vejce, chcete-li, když ho rozříznete, žloutek vytéká. Je to pochutnání i podívaná zároveň.
Rajčata se ztraceným vejcem | Originální snídaně, chcete-li
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasekáme chilli papričky.
    Nakrájíme
  2. Na lžíci oleje na střední teplotě osmahneme cibuli a chilli papričky, tak 5 minut, aby cibule změkla.
    Cibuli osmahneme
  3. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku.
  4. Rajčata nakrájíme.
    Nakrájíme rajčata
  5. K cibulce s chilli přidáme 1/2 lžičky kmínu a ještě 1/2 lžičky harissy. Povaříme asi tak 1 minutu, aby se rozvinuly chutě i vůně.
    Přidáme harissu
  6. Přidáme nakrájená rajčata.
    Přidáme kmín
  7. Ochutíme pepřem a solí.
    Přidáme kmín
  8. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme za stálého míchání tak asi 5 minut, až budou rajčata měkká.
  9. Mezitím v pánvi přivedeme vodu k varu, přilijeme lžíci octa do šálku rozbijeme vejce, které necháme sklouznout do vody. Když jsou vejce v pánvi, přivedeme vodu opět k varu, pánev zakryjeme a odstavíme z tepla. Necháme stát asi tak 3 minuty, bílek by měl obalit žloutek. Můžeme mu pomoci lžící. Pak vejce vyndáme na papírový ubrousek a držíme v teple. To, co jsem popsal je vlastně vejce Benedict nebo pošírované vejce. Nebo také ztracené.
    Přidáme ocet
  10. Vejce rozklepneme
  11. Vlijeme do vody
  12. Pomůžeme si lžící
  13. Zakryjeme a odstavíme
  14. Rajčata rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a posypeme bylinkami, třeba nasekanou petrželkou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem.
    Podáváme

Tuňáková pomazánka s lučinou | Snídaně v cuku letu

Jasně, že už ji můžete mít připravenou, ale, když se do toho pustíte, tak budete hotovi skutečně za chvilku. Už tu máme trochu složitější verzi a ještě další, třeba tady a nebo ještě tady, tohle je ještě větší brnkačka. někdo by mi bude chtít za tenhle reept vytahat za uši, že to je jednoduché a že ze čtenářů dělám blbce. Ale kdepak! Tyhle stránky mi slouží jako pohotovostní kuchařka, takže nalistuju a jedu. Proč držet všechno v hlavě?

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Tuňáková pomazánka s lučinou | Snídaně v cuku letu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Všechno si nachystáme.
    Připravíme si
  2. Lučinu dáme do misky a připravíme tuňáka.
    Lučina s tuňákem
  3. Smícháme lučinu s tuňákem.
    Smícháme
  4. Nakrájíme papričky jalapaňo na drobné kousky.
    Nakrájíme jalapeňo
  5. Přidáme do misky s lučinou.
    Přidáme
  6. Nakrájíme rajčátka.
    Nakrájíme rajčátka
  7. Přidáme
  8. Přidáme lžičku hrubozrnné hořčice.
    Přidáme hořčici
  9. Vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
    Promícháme
  10. Podáváme.
    Podáváme

Snídaně do dlaně | Děravý toast s vejcem a žampiony | Druhá verze

Tak jeden děravý toast tady už máme. Na topreceptech mi kdosi vyčetl, že nic není vidět, protože jsem vejce zakryl plátkem rajčete. No, dobrá. Tak na to půjdeme jinak.

Toast s vejcem a žampionovou směsí
Toast s vejcem a žampionovou směsí. Vlevo pečený s přidanou petrželkou, vpravo bez petrželky.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
1-2 osoby 5 minut
Doba vaření
10 minut
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Snídaně do dlaně | Děravý toast s vejcem a žampiony | Druhá verze
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Na středním plameni rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
    Restujeme žampion
  2. V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
    Opečeme toast
  3. Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu s petrželkou.
    Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu
  4. Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit.
    Rozklepneme vejce
  5. Pečeme asi 2 minuty.
    Převrátíme
  6. Vykrojená kolečka opečeme na oleji, přidáme k toastu s vejcem.
    Vykrojená kolečka opečeme na oleji
  7. Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.
    Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky