Ať je veselo, řekl jsem si. A ke klasické bramborové kaši jsem povolal dosud ladem ležící zelené pesto. Ta barva mě nalákala, vždyť do kaše přidávám nasekanou pažitku, petrželku nebo i jarní cibulku, proč nemohlo dochutit kaši?! Vždyť hlavní ingrediencí je bazalka, to by mohlo chutnat.
Bramborová kaše s pestem | S chutí bazalky
Jak na to:
- Oloupané brambory nakrájíme na kousky a propláchneme několikrát ve studené vodě. Osolíme a uvaříme do měkka.
- Brambory scedíme, přidáme lžíci másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Brambory rozmačkáme.
- Přidáme trochu svařeného mléka o pět pracujeme s mačkadlem. Mléko přidáváme postupně, podle potřebné konzistence.
- Brambory prošleháme.
- Přidáme pesto a prošleháme.
- Ke kaši podáváme bavorské klobásky.