Bramborová kaše s pestem | S chutí bazalky
Ochucená bramborová kaše chutná třeba s grilovacím bavorskými klobáskami, které jsou udělané v troubě.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
25
minut
Potřebujete:
500
g
brambor
2
lžíce
másla
100
ml
mléka
2
lžičky
zeleného pesta
sůl
Jak na to:
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a propláchneme několikrát ve studené vodě. Osolíme a uvaříme do měkka.
Brambory scedíme, přidáme lžíci másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Brambory rozmačkáme.
Přidáme trochu svařeného mléka o pět pracujeme s mačkadlem. Mléko přidáváme postupně, podle potřebné konzistence.
Brambory prošleháme.
Přidáme pesto a prošleháme.
Ke kaši podáváme bavorské klobásky.