Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.
Bramborové nugety
Potřebujete: |
- 5 až 6 brambor
- sůl
- 8 stroužků česneku
- 2 větvičky rozmarýnu
- 6 lžic olivového oleje
- 10 lžic rostlinného oleje - řepkový třeba
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
- Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
- Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minut.
- Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
- Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
- Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
- Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
- Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
- Smažíme a promícháváme. Tak 15 až 20 minut, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
- Takže hotovo. Můžete ještě osolit, chcete-li.
- Podáváme třeba k pečenému kuřeti.