Tak si budeme trochu hrát. Klasický bramborový salát je vánoční tradice, ale nemusíme zůstat jen u jediného receptu, zkusme něco jednoduššího. Ostatně, nejsou Vánoce. Nejlépe by se tento salát připravoval z malých brambor, tak musím i trochu fantazírovat, promiňte mi to, protože k mání jsem v momentě experimentu měl brambory skoro velikosti náboje do pancerfaustu. Jedna hlíza o hmotnosti 450 gramů, to už je docela síla. Říkalo se, že čím hloupější sedlák, tím větší brambory, ale nebudu se vysmívat sedlákům a celou věc nějak složitě řešit. Pravdou je, že takovou bramboru vaříte trochu déle než ty prťavé. Ale to přece není důvod se do salátu nepustit.
Když si uvaříte brambory, všechno ostatní jde ráz na ráz. Recept jsem si mírně upravil, ten původní jsem našel na zajímavém foodwebu Epicurious a trochu mě překvapila a o to víc lákala jedna z ingrediencí – je to horká voda. Napadlo vás někdy něco podobného?
Když si uvaříte brambory, všechno ostatní jde ráz na ráz. Recept jsem si mírně upravil, ten původní jsem našel na zajímavém foodwebu Epicurious a trochu mě překvapila a o to víc lákala jedna z ingrediencí – je to horká voda. Napadlo vás někdy něco podobného? |
Bramborový salát s česnekovou majonézou a pažitkou | Báječný k řízku
Potřebujete: |
- 450 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce citronové šťávy
- 5-6 lžiček majonézy
- větší hrst pažitky
- 1 lžíci horké vody
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme a dáme vychladnout.
- Prolisovaný česnek smícháme se solí, přidáme majonézu, citronovou šťávu a horkou vodu. Důkladně promícháme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kousky, přidáme nasekanou pažitku a smícháme s ochucenou majonézou. Osolíme a opepříme.
- Podáváme k nadýchanému řízku.
