Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas | Španělsko doma

Patatas bravas (v překladu zhruba divoké brambory) jsou bramborové kostky v pikantní rajčatové omáčce, ale budeme zase experimentovat, takže to není přesné patatas bravas. Prošel jsem si svět, kouknul na pár videí a teď hurá do kuchyně.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Postupů na patatas bravas je docela dost, často se brambory smaží, liší se i suroviny, takže zkusíme takovou jednodušší variantu s časem do 30 minut. Tudíž opravdu jenom inspirace. Chtělo by to celou klobásku choriza, ale nějak mám k dispozici jenom nakrájené. No, budeme pracovat s tím, co máme.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Postupů na patatas bravas je docela dost, často se brambory smaží, liší se i suroviny, takže zkusíme takovou jednodušší variantu s časem do 30 minut. Tudíž opravdu jenom inspirace. Chtělo by to celou klobásku choriza, ale nějak mám k dispozici jenom nakrájené. No, budeme pracovat s tím, co máme.
Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas | Španělsko doma
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách.
    Brambory nakrájíme
  2. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.
    Dáme vařit
  3. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Orestujeme zakryté na lžíci oleje. Na mírné teplotě! Občas promícháme. Restujeme tak 8 minut, pára udělá své.
    Připravíme cibuli a česnek
  4. Nakrájíme nadrobno
  5. Orestujeme cibuli s česnekem
  6. Přidáme 200 ml červeného vína, osolíme a opepříme. Povaříme, aby se víno trochu redukovalo.
    Přidáme víno
  7. Pak přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme.
    Přidáme rajčata
  8. Přidáme vinný ocet. A také špetku mletých chilli vloček. Vaříme tak asi 8 minut.
    Ocet přidáme
  9. Uvařené brambory dáme na pánev s rozehřátým olejem a mírně opečeme.
    Brambory opečeme
  10. Přidáme cirznu.
    Přidáme cizrnu
  11. Přidáme nakrájené chorizo a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme.
    Přidáme petržel a chorizo
  12. Brambory s chorizem podáváme přelité rajčatovou směsí.
    Podáváme s rajčatovou směsí
Tip:

Tak jak?
Patatas bravas (španělsky: [patatas bɾaβas]), nazývané také patatas a la brava nebo Papas bravas, je pokrm původem z Španělska. Typicky se sestává z bílých brambor, kteréb nakrájíme na nepravidelných tvarů o 2 cem, pak smažené v oleji a podávané teplé s omáčkou, třeba pikantní rajčatovou omáčkou nebo aioli. Tento pokrm se běžně podává v restauracích a barech po celém Španělsku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..