Už tu máme zelí s medem, nebo s přidanou bramborou. Teď ještě ke druhému přilijeme červené víno.
Červené zelí dušené | Ke svatomartinské huse
Potřebujete: |
- 500 g kysaného červeného zelí
- 1 lžíci sádla
- 1 cibuli
- 1 bramboru
- 150 ml červeného vína
- 16 g cukru
- kmín
- sůl
- ocet kvasný
- pár kapek jablečného octa
Jednotky:
Jak na to:
- Rozpálíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme zelí.
- Okmínujeme.
- Osolíme.
- Promícháme. Přilijeme červené víno. Tak 100 ml.
- Zakryjeme a dusíme asi 25 minut.
- Přidáme cukr.
- Pak přidáme nastrouhanou bramboru, která zelí zahustí. Dobře promícháme.
- Přidáme trochu kvasného octa...
- ...a ještě trochu jablečného octa.
- Přidáme ještě červené víno. Tak 50 ml.
- Zakryjeme a ještě chvíli podusíme. Konzistenci můžeme případně doladit přidáním trochy vody a dodusíme.
- Podáváme.