Už tu máme zelí s medem, or s přidanou bramborou. Teď ještě ke druhému přilijeme červené víno.
Stewed red cabbage | To the St. Martin's goose
Need: |
- 500 g pickled red cabbage
- 1 spoon sádla
- 1 cibuli
- 1 potato
- 150 ml červeného vína
- 16 g cukru
- kmín
- salt
- ocet kvasný
- pár kapek apple cider vinegar
Units:
How do you:
- Rozpálíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme zelí.
- caraway seeds.
- Osolíme.
- Toss. Přilijeme červené víno. So 100 ml.
- Zakryjeme a dusíme asi 25 minutes.
- Přidáme cukr.
- Pak přidáme nastrouhanou bramboru, která zelí zahustí. mix well.
- Přidáme trochu kvasného octa...
- ...a ještě trochu jablečného octa.
- Přidáme ještě červené víno. So 50 ml.
- Zakryjeme a ještě chvíli podusíme. Konzistenci můžeme případně doladit přidáním trochy vody a dodusíme.
- served.