Čevabčiči pečené | Bez oleje, šup do trouby
Čevabčiči v troubě
Čevabčiči známe asi všichni, smažené na oleji. Ale dá se také péct v troubě, pak odpadá přemíra tuku v jídle. Navíc získáme i výpek, kterým lze jídlo ještě dochutit.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Na kousku másla si omahneme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme vychladnout.
  2. Mleté maso smícháme se lžící worchestrové omáčky, paprikou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Přidáme osmahlou cibulku a maso prohněteme. Se solí opatrně, ještě přijde na řadu sojová omáčka a tak maso také osolí.
  3. Vytvoříme válečky z masové směsi a dáme je do pekáčku nebo zapékací misky.
  4. Trochu vývaru (no, dá se použít i kuřecí nebo zeleninový) smícháme se třemi lžičkami sojové omáčky. Masové válečky podlejeme a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C.
  5. Pečeme přibližně 20 až 25 minut.
  6. Podáváme s vařenými brambory, pokrájenou cibulí a hořčicí nebo bramborovou kaší, případně s bramborami a okurkou nebo rajčátky. Brambory přelijeme výpekem.
Poznámky k receptu

Pokud vám trochu ujede ruka se sojovou omáčkou, budou mít válečky masa tmavší barvu, pokud chcete mít světlejší, s omáčkou do vývaru jen opatrně.