Čevabčiči | Variace na gyros
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 60 minut na odležení v chladu
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + 60 minut na odležení v chladu
Jak na to:
  1. Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
  2. Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minut.
  3. Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
  4. Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
  5. Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
  6. Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.