Chili con carne | Texas v Česku
Variantně lze i začít. Buď osmahneme maso, které pak dáme stranou a ve stejném hrnci osmahneme cibuli. Nebo se to dá udělat obráceně.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
10
minut
Doba vaření
40
minut
Potřebujete:
360
g
mletého hovězího masa
1
cibuli
1
lžíci
olivového oleje
2
papriky
5
stroužků
česneku
1
plechovku
krájených rajčat
1
plechovku
černých fazolí
250
ml
hovězího vývaru
2
lžičky
drceného kmínu
1/2
lžičky
římského kmínu
sůl
pepř
1
lžíci
rajského protlaku
1
lžičku
majoránky
10
g
cukru
jarní cibulku
Jak na to:
Připravíme si.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli.
Přidáme nasekaný česnek a koření.
Promícháme a necháme provonět. Pozor, česnek potřebuje malou chvíli, jinak zhořkne.
Přidáme mleté maso.
Dobře osmahneme.
Přidáme nakrájenou papriku.
Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
Přilijeme vývar.
Přidáme cukr a majoránku.
Přidáme pepř a osolíme.
Přidáme scezené fazole.
Promícháme a zakryjeme. Dusíme tak 20 minut.
Přidáme protlak pokud chcete víc rajské pasty v chili.
Provaříme tak 10 minut.
Necháme stát ještě 10 minut, aby se chutě propojily.
Podáváme s rýží nebo třeba jen s chlebem. Zdobíme jarní cibulkou.