Vyhlášená texaská specialita je jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete předložit rodině nebo kamarádům. Chilli con carne je skvělé zahřívací jídlo. Navíc je velmi společenské, stačí vše servírovat ve velkých mísách a každý si nabere jen to, co má rád. Když máte, můžete stůl ozdobit žlutými růžemi z Texasu, jak o nich zpíval Waldemar Matuška.
Potřebujete:
- 360 g hovězího mletého masa
- 1 žlutou cibuli
- 1 červenou cibuli
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 červenou papriku kapii
- 1 konzervu červených fazolí
- 1 balení kořenící směsi Santa Maria Chili con carne
- 50 ml vody
- 1 kostku hovězího bujónu
Jednotky:
Porce: osoby
Jak na to:
- Cibule nakrájíme nadrobno, kapii napříč na proužky, česnek nasekáme. Na rozpáleném oleji dáme zesklovatět cibuli.
- Přidáme nasekaný česnek a necháme ovonět.
- Přidáme papriku a chvíli necháme osmahnout.
- Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, můžeme ho až opéci do hněda.
- Přidáme kořenící směs a promícháme.
- Přidáme nakrájená rajčata.
- Přidáme zcezené fazole a promícháme.
- Přilijeme vodu. Po chvíli ještě přidáme kostku bujónu. Promícháme.
- Dusíme tak 8 až 10 minut.
- Podáváme s chlebem.