Chilli con carne | Rychle a klidně
Jasně, že můžeme volit mezi přichystanou směsí nebo si složit vlastní. Volba tentokrát padla na připravenou. Tím se i zjednodušuje postup. Pikantní je, že tuhle mexickou směs připravili ve Švédsku…
Porce
2
osoby
Porce
2
osoby
Potřebujete:
360
g
hovězího mletého masa
1
žlutou cibuli
1
červenou cibuli
3
stroužky
česneku
3
lžíce
oleje
1
červenou papriku kapii
1
konzervu
červených fazolí
1
balení
kořenící směsi Santa Maria Chili con carne
50
ml
vody
1
kostku
hovězího bujónu
Jak na to:
Cibule nakrájíme nadrobno, kapii napříč na proužky, česnek nasekáme. Na rozpáleném oleji dáme zesklovatět cibuli.
Přidáme nasekaný česnek a necháme ovonět.
Přidáme papriku a chvíli necháme osmahnout.
Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, můžeme ho až opéci do hněda.
Přidáme kořenící směs a promícháme.
Přidáme nakrájená rajčata.
Přidáme zcezené fazole a promícháme.
Přilijeme vodu. Po chvíli ještě přidáme kostku bujónu. Promícháme.
Dusíme tak 8 až 10 minut.
Podáváme s chlebem.