Došlo zase na kuře. Tentokrát stehna. Když jsem je vybalil, málem mě ranila mrtvice, nějak jsem si u řezníka nevšimnul, jak jsou velká. To by bylo i pro čtyři, no tak to se docela dost nacpeme. Stejně jako stehna můžete určitě použít kuřecí paličky. Postup bude stejný, možná kratší pečení, protože tahle stehna jasou fakt obří.
Citronové kuře s bramborami | Lehce a jednoduše
Potřebujete: |
- 2 kuřecí stehna – 700 g
- 2 červené cibule
- 2 brambory – 310 g
- 1 citron
- 2 lžičky oregana
- 1 lžičky rozmarýnu
- 2 lžičky provesálského koření
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minut.
- Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku.
- Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi tak 50 minut.
- Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, tak 15 až 20 minut.
- Podáváme.