Cizrnová polévka s rajčaty a klobásou, tedy spíše párkem | Chuťový pozdrav z Montrealu
Cizrnová s rajčaty
Máme na výběr. V receptu je několik ingrediencí, které můžeme vynechat a přece se neochudíme o dobrou chuť. Pravda, avokádo někdo v polévce zrovna nemusí, tak proč se trápit. Zakysaná smetana, to už je jiná. Ostatně ke slovu přichází jako třešínka na dortu, takže kopeček na talíři při servírování oživí vzhled (a zjemní chuť). A když už chcete zdobit, přihoďte listovou petržel. Jen tak pro oko, třeba.
Porce Doba přípravy
4osoby 12minut
Porce Doba přípravy
4osoby 12minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Na oleji rozpáleném na střední teplotě opečeme na kolečka nakrájené párky. Jakmile začnou chytat barvu, přidáme nadrobno nasekaný česnek, promícháme a minutu opékáme dál.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a chilli papričku a kmín. Promícháme a restujeme asi 2 minuty. Pamatujte na ten česnek, nesmí se spálit, jinak zhořkne.
  4. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
  5. Přidáme scezenou cizrnu.
  6. Přilijeme vývar.
  7. Promícháme a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 minut.
  8. Podáváme se zakysanou smetanou a na kostičky nakrájeným avokádem.