Colová kuřecí křidélka Buffalo
Podáváme s dalamánkem
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
70minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí křídla opláchneme a oddělíme jejich špičky. Dáme do mísy a posypeme směsí mouky a škrobu. Dobře protřepeme, aby směs mouky dobře obalila křidélka.
  2. Křidélka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Pak křidélka obrátíme a pečeme ještě 20 minut.
  3. Kousek másla rozpustíme v pánvi.
  4. Přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku.
  5. Přidáme colu a promícháme.
  6. Přidáme rajčatové pyré a provaříme, aby se omáčka redukovala do hustější pasty. Tak asi 15 minut.
  7. Do omáčky vložíme opečená křidélka a promícháme, aby se dobře obalila.
  8. Podáváme.