sugar syrup | It is a treasure | At the starting line
Vlastně jenom rozpustíte cukr ve vodě a svaříte a necháte vychladnout. A jedeme dál, podle toho, do čeho cukrový sirup potřebujete. Je to brnkačka, nic složitého. A zabere to pár minut, tedy až na to, že ho potřebujete nechat vychladnout. A že v receptech najdete radu, že máte sbírat pěnu, které se vytváří nebo, že vám na stěně kastrolku budou ulpívat krystalky? A že musíte opatrně sbírat štětcem namoceným ve vodě? No jo, recepty se klonují a něco zůstává. Pěnu jsem nemusel řešit, ani nějaké krystalky. Možná proto, že jsem použil jemný krystal. Možná. Pokud ale mermomocí chcete, pěnu sbírejte. Jenom nezoufejte, že děláte něco špatně, když vám při přípravě sirup nepění jako blázen. A jedna rada, která platí: rozpustit, zahřát až do varu a pak už nemíchat.