Ďábelské krevety s bucatini | Rajčatová omáčka nemůže chybět
Bucatini v sobě spojují univerzálnost špaget a schopnost větších tvarů vázat na sebe omáčku a vytvořit tak lahodné sousto. Il buco znamená v italštině díra. Bucatini jsou dlouhé duté těstoviny, které vypadají jako špagety. V Itálii si na nich místní obyvatelé pochutnávají již přes tisíc let, nejčastěji v doprovodu rustikálních, kořeněných omáček. Takže můžete nasadit špagety a nic nezkazíte, bucatiny ještě dávají omáčce šanci vniknout otvorem dovnitř. Berte to tak, že bucatini budou ve výsledku macatější než špagety.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody, vaříme podle návodu, tak 9 minut v případě těstovin bucatini.
  2. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčátka přepůlíme, anchovičky nakrájíme.
  3. Na rozehřátém olivovém oleji opékáme krevety.
  4. Pěkně opečeme z obou stran. Krevety dáme stranou.
  5. Ančovičky promícháme s horkým olejem v pánvi, kde jsme restovali krevety. Někde jsem narazil, že je rozpustíme a ono tak opravdu vypadá.
  6. Orestujeme krátce česnek, který jsme přidali k ančovičkám.
  7. Přidáme nakrájená rajčátka a feferonku.
  8. Zalijeme vínem.
  9. Přidáme rajčatovou omáčku. Volba padla na panzani, ale stejně dobře se hodí krájená rajčata z konzervy.
  10. Promícháme a vaříme na mírném ohni tak 15 minut. Prostě necháváme lehce probublávat.
  11. Těstoviny scedíme, ale necháme si tak 100 ml vody z vaření do zásoby pro případ potřeby.
  12. Promícháme.
  13. Vrátíme do pánve krevety.
  14. Promícháme a přidáme nasekanou petrželku.
  15. Prohřejeme.
  16. Podáváme.
  17. Dobrou chuť.