Když jsem zauvažoval, že by se k divokým medovým kuřecím paličkám dala jako příloha dát rýže, vyvstala otázka, zda to nebude suché. Bylo by. Tak to se musí vyřešit. U protinožců jsem narazil na recept, který se zdá vhodný, dobrý a navíc ještě mohu recyklovat opražený sezam, který jsem v množství při receptu na divoké kuřecí paličky trochu přehnal. To, že se dá tento dip připravit i k jarním závitkům, na které se chystám, je jedině dobře. Je vhodný i k jehněčím kotletkám, do toho bych také jít. Uvidíme.
Dip ze sojové omáčky | Protinožci vědí, co je dobré
Potřebujete: |
- 1/3 šálku sojové omáčky
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky rostlinného oleje – volím řepkový
- 1 jarní cibulku
- 2 stroužky česneku – jemně nasekané
- 1 malou chilli papričku – nasekáme nebo nakrájíme na tenté plátky
- 1 lžíci medu
- 1 lžičku sezamového oleje
- 1 lžičku sezamových semínek – jemně opražených
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Zahřejeme olej v malém rendlíku na střední teplotě. Přidáme tence nakrájenou jarní cibulku, česnek a chilli. Za stálého míchání vaříme tak 2 až 3 minuty.
- Přidáme sojovou omáčku, med, sezamový olej, sezamová semínka a 2 lžíce studené vody. Dobře promícháme a vaříme ještě tak 2 až 3 minuty, aby se med zcela rozpustil. Dochutíme pepřem.