Možná vám název připadá padlý na hlavu, nebo kuchař, nechme to být. Dipový salát vznikl z potřeby mít ke špízům dip. A vlastně by se hodil i salát. Tak proč to nespojit.
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď.
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď. |
Dipový zeleninový salát | Samostatně i spolu
Potřebujete: |
- 1 červenou cibuli
- 1/2 salátové okurky
- 5 ředkviček
- 1 lžíci bílého vinného octa
- 1 kelímek zakysané smetany
- 5 g cukru
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Červenou cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka.
- Salátovou okurku nakrájíme na kostičky.
- Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky.
- Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky. Stačí přepůlit, pak rozkrájet nadrobno jako krájíme cibuli.
- Osolíme, přidáme pepř, cukrk a lžíci octa.
- Promícháme.
- Zamícháme do zeleniny zakysanou smetanu.
- Servírujeme samostatně jako salát, nebo k masu jako dip.