Dipový zeleninový salát | Samostatně i spolu
Dip zeleninový.
Je to vlastně triviální. Nakrájíte zeleninu, okořeníte, osladíte, okyselíte a zalijete zakysanou smetanou. Jíst se dá samostatně, nebo právě ke špízům či jinému peprněji připravenému masu. Jen je třeba připravit a hned servírovat – on si totiž ocet se smetanou po delší době pohraje. Takže hned a teď.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Jak na to:
  1. Červenou cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka.
  2. Salátovou okurku nakrájíme na kostičky.
  3. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky.
  4. Ředkvičky nakrájíme na drobné kostičky. Stačí přepůlit, pak rozkrájet nadrobno jako krájíme cibuli.
  5. Osolíme, přidáme pepř, cukrk a lžíci octa.
  6. Promícháme.
  7. Zamícháme do zeleniny zakysanou smetanu.
  8. Servírujeme samostatně jako salát, nebo k masu jako dip.