Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese
Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Porce Doba přípravy
4osoby 5minut
Porce Doba přípravy
4osoby 5minut
Doba vaření
8-10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Sýr nastrouháme, sáhl jsem již po nastrouhaném. Nakrájíme olomoucké tvarůžky a šunku na malé kousky. Vše promícháme.
  2. Přidáme vejce a promícháme.
  3. Pokud je hmota drobivá, přidáme ještě jedno vejce a promícháme.
  4. Ze sýrového těsta vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
  5. Osmažíme z obou stran v dostatečné vrstvě oleje.
  6. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.