Hlavně nezešílet. Midnight is coming with the New Year and everyone debužírují. Tak ne, jedeme jinudy. Prostě se najíme. This time, boiled pork and other pleasure go side. Chlebíčky? Nuda, aspoň to tak někdy je. Ale… Tak někdy příště, už mě znáte.
Steamed carrots with peas and chick,cs | Skoro klasika
Need: |
- 250 g mrkve
- 250 g kuřecích horních stehenních řízků
- 250 g potato
- 1 handful mraženého hrášku
- 500 ml kuřecího vývaru
- butter
- olive oil
- salt
- pepper
- chilli vločky
Units:
How do you:
- Mrkev očistíme.
- Finely chop the onion.
- Osmahneme cibuli na troše másla, to zesklovatěla.
- Přidáme mrkev a orestujeme tak 3 minuty.
- Opepří,e a osolíme.
- Přilijeme vývar, tak zprvu decetně, aby bylo tekutiny dost, ale mrkev s cibulí neplavala. Mírně provaříme.
- Přidáme větší hrst mraženého hrášku a promícháme.
- Zakryjeme a dusíme na mírném ohni, aby byla mrkev doměkka. I guess 20 minutes. Můžeme ještě přidat vývar podle potřeby. Nezahušťuji ničím, vývar nechám mírně zredukovat, základem je mít jen tolik vývaru, kolik potřebujeme. Pokud jste to s tekutinou přece jenom přehnali, můžete zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (tak 2 lžičky by měly stačit).
- Mezitím dáme vařit na kousky nakrájené brambory, osolíme a přidáme kmín.
- Kuřecí řízky mírně očistíme od tuku (jen odřezávám ty plandavé části, ale trochu na mase nechávám). Opepříme a osolíme.
- Add a little minced chilli flakes. Pokud neradi pikantní, nechte tento krok bez povšimnutí.
- Smažíme na olivovém oleji s máslem.
- Smažíme tak 5 minutes each side, aby maso dostalo zlatavější barvu.
- Podáváme dušenou mrkev s bramborem a kuřecími řízky.