Fakt ostrá česnečka | Navíc s kančí klobáskou
Ostrá česnečka s klobásou
Tohle je fakt dost ostrá česnečka. Chcete-li, uberte česneku. Ale on ten dovážený je spíš takový čajíček. Takže to zase není žádná pumelice mezi oči a konec. No, množství si určete podle svého gusta. Tahle polévka slouží jako zaháněč nachlazení a jistě i jako vyprošťovák. Tam bych klobásu asi vynechal. Na kocovinu to chce jenom tekutinu, že jo?! Ale i jako normální večeře je to skvělá věc. Takže abstinenti, jděte taky do toho!
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravme si vše základní. Brambory, cibuli, česnek, koření…
  2. Brambory nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na plátky.
  3. Brambory s česnekem a kmínem dáme vařit. Brambory by měly být měkké. Čím menší kousky, tím se uvaří rychleji.
  4. Nakrájíme klobásu na kolečka i cibuli na půlměsíčky.
  5. Rozpustíme sádlo.
  6. Opečeme klobásu na sádle.
  7. Přidáme ke klobáse přidáme cibuli a orestujeme.
  8. Přidáme brambory.
  9. Zalijeme vodou se zbytkem brambor a česnekem. Promícháme. Provaříme.
  10. Přidáme majoránku.
  11. Podáváme.
  12. Pochutnáte si.