Fazolky s chilli a rýží
Potřebujete: |
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená najemno
- 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého chilli
- 400 g mletého masa
- 420 g krájených rajčat tj. 1 plechovka
- 100 ml vody
- 1 šálek rýže
- čerstvý koriandr pro servírování
- 3 šálky vody na přípravu rýže
- 420 g fazolí v chilli omáčce
- zakysanou smetanu
Jednotky:
Jak na to:
- Olej zahřejeme v pánvi na střední teplotě, vložíme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minut. Přidáme mletý koriandr, mletý kmín a mleté chilli, promícháme a vaříme 1 minutu. Teplotu zvýšíme a pak přidáme mleté maso, které opékáme do hněda, asi 4 až 5 minut.
- Přidáme nakrájená rajčata, trochu vody a fazole v chilli omáčce, snížíme teplotu, zakryjeme poklicí a vaříme mírně 5 až 10 minut. Hustotu regulujeme postupným přidáním vody.
- Zatímco se na pánvi vaří maso s rajčaty a fazolemi, připravíme si rýži.
- Podáváme s rýží, chilli fazolky uložíme do připraveného "hnízda" z rýže, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.