Tohle je vcelku rychlá záležitost, vlastně smícháme jenom dvě plechovky a kolem uděláme menší taneček ostatních surovin. A kdo nemá rád rajskou, ani mu nedojde, že jednou z hlavních hráčů jsou právě rajčata.
Fazolová polévka s rajčaty | 30 minut stačí
Potřebujete: |
- 100 g anglické slaniny
- 1 plechovku krájených rajčat (má obsah 260 g)
- 1 plechovku červených fazolí (má obsah 240 g)
- 1 cibuli
- 6 stroužků česneku
- 1 lžičku červené sladké papriky – přidal jsem uzenou, můžete dát 2 lžičky
- 2 bobkové listy
- 1/4 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 větší hrst těstovin – v tomto případě cappelletti
- 2 lžíce olivového oleje
- kousek másla
- 1 lžičku sušeného oregána
- hladkolistou petržel
Jednotky:
Jak na to:
- Rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, aby zesklovatěla.
- Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nahrubo nasekáme, pak přidáme k cibuli a česnek krátce osmahneme, jen tak, aby jídlo provoněl a aby nezhořkl.
- Přidáme lžičku sušeného oregana.
- Přidáme lžičku (nebo 2) mleté papriky. Promícháme.
- Ke směsi přimícháme krájená rajčata i se šťávou.
- Přidáme propláchnuté fazole. Promícháme.
- Přilijeme kuřecí vývar a promícháme. Chvíli necháme vařit.
- Přidáme dva bobkové listy.
- Opepříme, osolíme a přidáme chilli vločky (pozor na množství!). Vaříme 20 minut na středním plameni. Pokud je polévka přílš hustá, můžete přidat trochu horké vody. Vyjmeme bobkové listy.
- Přidáme těstoviny, promícháme a vaříme 10 minut.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Tip:
K receptu patří i video, takže moment strpení.