Guláš s pikantním točeným salámem
Guláš trochu jinak, tentokrát z pikantnějšího točeného salámu a ostřejší paprikou, může být alternativou ke klasice a určitě příjemným zpestřením nabídky na vašem stole. Můžete ho připravit z klobásy nebo právě točeného salámu, kterému v obchodě říkají maďarský, asi proto, že je tučnější a už na první pohled je jasné, že je v něm paprika. Měla to být večeře pro dva, ale když nahlédnete do kastrolu, zjistíte, že uspokojíte čtyři strávníky.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Salám nakrájíme na menší díly podélně na poloviny a pak napříč na plátky. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran asi 4 minuty, zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
  2. Žampiony také přepůlíme podélně a nakrájime napříč na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka. Přidáme s základu a promícháme. Restujeme 4 až 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Opět promícháme a přidáme nakrájená rajčata spolu se 100 ml vody. Zakryjeme a necháme dusit asi 10 minut. Pokud je guláš příliš hustý, přidáváme ještě vodu, nemělo by jí být tolik, aby nám vznikla polévka.
  3. Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody. Dáme vařit těstoviny. Mouku vmícháme do guláše, přidáme nasekanou bazalku, případně ještě trochu vody, zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Nakrájíme na kolečka malou cibuli na zdobení.
  4. Podáváme s těstovinami, dozdobené kolečky cibule.