Gulášek na pánvi
Gulášek na pánvi
Měla to být rychlá pánev, ale nějak se mi to smyklo ke guláši. Když jsem vstupoval do kuchyně, už bylo rozhodnuto. Bude to gulášek na pánvi. Jo, ten se dá pro dva připravit opravdu na pánvi. Od guláše v kastrolu se neliší. Takže, když si chcete tenhle gulášek připravit pro celou rodinu, víte, co máte za nádobí. Pokud máte obří pánve, nic nebrání je použít.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
150minut
Jak na to:
  1. Připravíme si.
  2. Maso nakrájíme na proužky.
  3. Na sádle po částech masové proužky opečeme dohněda. Je lepší je rozdělit, aby se rychleji opekli. Takže jedna várka trvá tak 5 minut.
  4. A další várka. Masové proužky pak dáme stranou.
  5. Na stejném sádle pak orestujeme zvolna na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
  6. Přidáme na plátky nakrájené žampiony.
  7. Přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku. Opět promícháme.
  8. Přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku. Promícháme a chvilku povaříme.
  9. Přidáme mletou gulášovou papriku a svižně promícháme. Tak půl minuty pro papriku stačí.
  10. Přilijeme trochu vývaru.
  11. Přidáme sekaná rajčata s bylinkami, celou plechovku.
  12. Ještě zalijeme vývarem a promícháme.
  13. Přidáme masové proužky. Promícháme.
  14. Zakryjeme a na mírném ohni zvolna dusíme.
  15. Osolíme a opepříme. Promícháme. Zakryjeme a pak zvolna dusíme tak 2 hodiny.
  16. Podáváme s dalamánkem a zakysanou smetanou.