Beef with Mushrooms
Need: |
- 400 g hovězího třeba falešnou svíčkovou
- 60 g bacon
- 1 yellow onion finely chop
- 1 red onion cut into half-moons
- 1 Bay leaf
- 1 sprig rozmarýnu
- salt
- pepper
- 100 g žampionů
- 200 g strilovaného hrášku
- 2 lžíce butter
- 2 lžičky hladké mouky
Units:
How do you:
- Bacon into small cubes, osmahneme a pak přidáme drobně nakrájenou žlutou cibuli a půlměsíčky cibule červené. Přidáme plátky masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Osmahneme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli zalijeme trochou horké vody, stáhneme teplotu, zakryjeme a dusíme. Počítejte určitě s hodinkou a půl, aby maso bylo úžasně měkké.
- Na másle orestujeme žampiony, přidáme hrášek po 2 minutách trochu teplé vody, zakryjeme a vše podusíme 10 minutes. Přidáme k masu.
- Mouku rozmícháme v troše vody, pak ji přidáme k dušenému masu a chvilku povaříme. Teplotu stáhneme a necháme dojít. Uvaříme rýži.
- Podáváme s rýží.