Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Prescriptions for it. Moje menu.
Italian toast | Bruschetta
Možná se to někomu může zdát drzé, prohlašovat bruschettu za topinku. Ale co to je topinka? A nemyslím toho s velkým T, strážmistra Topinku. Co říká veřejný zdroj, Topinkaje krajíc chleba, který je opečený dozlatova na rozpáleném sádle, ztuženém tuku nebo rostlinném oleji, nebo jen na sucho opečený (na tzv. opékači topinek). Topinka se klasicky podává solená a lehce potřená česnekem. Může se podávat i s jinými přílohami, např. masovou směsí, tatarským biftekem, sázeným vejcem apod., potom může nést krajové názvy, např. Čertovo kopýtko (pálivá masová směs), Švejkovská (obložená šunkou, sýrem, nakládanou okurkou а volským okem), Šumavská (obložená míchanými vejci a nastrouhaným sýrem), atd. Aby byla přednáška vyčerpávající a měli jste větší chuť na to, co má následovat tak ještě dodatek:Topinka je synonymum pro keramickou dlaždici, používanou především v půdních prostorech od 19. století. Od normálních cihel se odlišuje nižší tloušťkou (3–4 cm), formáty mohou být různé (čtverec 20×20 cm, 14×28 cm aj.).
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Prohlašovat bruschettu za předkrm? Proč ne? Ale stejně tak může být lehkou večeří. Easy and fast, to se dneska cení. Porce počítat tentokrát nebudeme. Pro jednoho by mohl stačit jeden krajíc chleba, ale s množstvím si poradíte určitě bez nápovědy.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Servings
Prep Time
2osoby
20minutes (včetně chlazení)
Cook Time
6minutes
Prohlašovat bruschettu za předkrm? Proč ne? Ale stejně tak může být lehkou večeří. Easy and fast, to se dneska cení. Porce počítat tentokrát nebudeme. Pro jednoho by mohl stačit jeden krajíc chleba, ale s množstvím si poradíte určitě bez nápovědy.
Italian toast | Bruschetta
Need:
1krajícchleba typu šumavalze sáhnout i po bílém, lze nahradit bagetou/ciabattou