Japonský okurkový salát
Salát
Fígl, proč je salát japonský, spočívá v jeho hlavní ingredienci. Clearly, tou hlavní je okurka, ale bez rýžového octa by to nebylo ono. Spojení sladkého a kyselého doplňují nezbytná sezamová semínka.
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Need:
How do you:
  1. Připravíme si vše, co budeme potřebovat.
  2. Smícháme ocet s cukrem a solí.
  3. Sezamová semínka opečeme na suché pánvi. Pánev stačí rozpálit a pak snížíme teplotu a dáme na sezamová semínka. Stačí minuta či minuta a půl a semínka začínají hnědnout.
  4. Okurku přepůlíme a pak nakrájíme na jemné plátky, pokud chcete fajnovější verzi, okurku nastrouhejte na plátky.
  5. mix together.
  6. Připravený salát dáme vychladit. Dejte mu trochu víc času, aby se chutě krásně propojily.