Javořické penne | Česká Itálie
Je to klasická sestava. Rajčata, bazalka, cibule, česnek. K tomu jsem přidal malou chilli papričku, která to nemůže pokazit, když je také z Itálie.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
35
minut
Potřebujete:
120
g
javořických párků
120
g
penne
1
cibuli
3
stroužky
česneku
1
chilli papričku
hrst
čerstvé bazalky
100
g
rajčatového pyré
250
ml
kuřecího vývaru
120
g
zelených fazolek
(celé, mražené)
1
lžíci
olivového oleje
1
velké masité rajče
nebo 300 g rajčat
parmezán
strouhaný
Jak na to:
Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
Přidáme nasekanou bazalku.
Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
Dáme vařit penne v osolené vodě.
Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
Podáváme posypané parmezánem.