Kapustová polévka | Portugalská inspirace v české variaci
Polévka z kapusty
Ale Portugalci by asi koukali, co jsem s tím udělal. Takže jsem zapojil fantazii a tohle není žádná rekonstrukce receptu. Začínám zase na pánvi, ale tentokrát nasadíme kastrol dřív. Ale pozor, polévka je trošku ostřejší, to díky pálivé paprice.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku.
  2. A ještě nadrobno nakrájenou mrkev, prohřejeme a necháme chvilku na teple.
  3. Přendáme obsah pánve do kastrolu, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu.
  4. Přidáme na kousky nakrájenou kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Podle potřeby, tedy je-li polévka až příliš hustá, přilijeme vodu.
  5. Ještě přidáme rýži.
  6. Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, vaříme 15 minut, aby změkla rýže.