Salát, který máte hotový za patnáct minut má přece jen háček – měl by počkat na vás v ledničce aspoň osm hodin. To radí Ali z Kansas City a já jí věřím, vždyť mě k tomuto salátu inspirovala, třebaže ve finále máme každý svůj a odlišný salát.
Kapustový salát se slaninou a nivou | Rychlý, stojí za to si počkat...
Potřebujete: |
- 200 g kapusty nasekané
- 1 lžíci olivového oleje
- 120 g anglické slaniny opečené
- 120 g nivy rozdrobené
- 260 g cizrny konzerva 310 g
- 8 cherry rajčátek přepůlených
Zálivka
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky medu
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 šalotku nakrájenou nadrobno
Jednotky:
Jak na to:
- Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme. Orestovanou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, nivu rozdrobíme. Přidáme lžíci oleje a vše promícháme.
- Smícháme všechny ingredience na zálivku.
- Zalijeme zálivkou a opět dobře promícháme. Dáme do umělohmotného boxu a necháme odležet 8 hodin v ledničce.