Tohle je naprostá improvizace na téma jaký by také mohl být karbanátek. Úkol zněl jasně: využij, co máš po ruce.
Karbanátky se sýrem | Česnek a cibule nemohou chybět
Potřebujete: |
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 cibule
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce strouhanky
- 100 g strouhané goudy
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- 300 g brambor
- máslo
- 100 ml mléka
- jarní cibulku
Jednotky:
Jak na to:
- Mleté maso smícháme s cibulí najemno nakrájenou, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme.
- Dáme vařit brambory v osolené vodě.
- Přidáme k masové směsi hořčici a ještě strouhanku.
- Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.
- Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě.
- Dáme vařit mléko.
- Karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.
- Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.
- Karbanátky podáváme s kaší politou máslem máslem, zdobené cibulkou.