Už jsme ochutnali klobásu s paprikami, dneska zkusíme něco jiného. Restujeme, dusíme, pečeme a také trochu grilujeme. Vítejte v mé malé laboratoři. Ale nebojte se, i na této večeři si pochutnáte.
Klobása s červenými bramborami a zelenými fazolkami
Potřebujete: |
- 300 g česnekových klobás
- 5 menších červených brambor
- 1 konzervu zelených fazolek 425 ml obsahuje 220 g fazolek
- 1 cibuli
- 150 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Klobásky nakrájíme napříč na tenčí kolečka a nasucho osmahneme na pánvi se silným dnem.
- Brambory nakrájíme na čtvrtiny a přidáme až do opečené klobásy, promícháme a přidáme nakrájenou cibuli. Cibule je tentokrát překrojená podélně na polovinu a pak příčně krájená na plátky. Promícháme a chvilku vše opékáme na tuku z klobásek.
- Přidáme scezené fazolky, opepříme a osolíme.
- Směs podlijeme kuřecím vývarem, decentně, nemusí v něm všechno plavat. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme. Stačí 20 minut.
- Pak směs přendáme do zapékací misky, měla by být vzdálena od grilu asi 12 až 15 centimetrů. Napřed pečeme 10 minut při teplotě 220 °C. Pak přepneme na gril. Grilujeme 2 minuty.