Krůtí steak se žampiony a špenátem | Pečené pikantní brambory nechybí
Krůtí steak se žampiony, špenátem a pikantními bramborami
Pečená krůta, to je, ale krůtí maso lze využít jinak. Stačí jen uvažovat a rozhlížet se. Nepřipravte se o další chutě.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme. Malé na polovinu, větší několikrát.
  2. Zalijeme olejem. Tak dvě lžíce stačí.
  3. Přidáme drcený pepř a hrubou sůl.
  4. Dobře promícháme. Aby se brambory obalily olejem, solí a pepřem.
  5. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Dáme do trouby předehřáté na 240 °C. Pečeme tak asi 25 až 30 minut.
  7. Steaky osolíme a opepříme. Opékáme na oleji. Stačí tak jedna lžíce.
  8. Opékáme z každé strany tak 4 až 6 minut. Pokud máte steaky slabší, stačí péct tak 3 minuty. Pak dáme stranou a držíme v teple.
  9. Nakrájíme žampiony na plátky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
  10. Opečeme zlehka žampiony. Stačí 3 minuty, při restování mícháme.
  11. Přidáme česnek a tymián. Promícháme, restujeme jen půl minuty.
  12. Zasypeme baby špenátem.
  13. Osmahneme tak 2 minuty. Dobře promícháme.
  14. Podáváme s pikantními bramborami.