Kuře podle Maggie | Čínská inspirace
Kuře podle Maggie
Jestliže se v české kuchyni čína řadí k rychlým jídlům, pak tohle je také snadná, ale přece jen delší záležitost. Nebo pomalejší, jak chcete. Ale určitě to stojí za vyzkoušení.
Porce Doba přípravy
2osoby 30minut
Porce Doba přípravy
2osoby 30minut
Doba vaření
90minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Namočíme jidášovo ucho, potřebuje tak 30 minut.
  2. Připravíme si kuřecí horní stehna.
  3. Zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.
  4. Přidáme řapíkatý celer a celou cibuli.
  5. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme probublávat. Průběžně odebíráme pěnu z povrchu. Vlastně vaříme cosi jako vývar, ale chybí tam koření, které k vývaru patří. Bez toho se teď obejdeme. Vaříme 30 minut.
  6. Kuřecí stehna dáme do woku a zalijeme vývarem, ze kterého jsme odstranili celer i cibuli. Zeleninu už nepotřebujeme, tak ji vyhodíme.
  7. Přidáme nastouhaný zázvor a anýz, pak ještě víno. Příště vyzkouším saké, ale teď je to rizlink.
  8. Přivedeme k varu. Chvilku povaříme a pak zakryjeme a dusíme asi 20 minut.
  9. Přidáme houby, jidáčovo ucho pokrájíme, žampiony jsou na plátky. Přilijeme obě sojové omáčky, přidáme trochu cukru a osolíme.
  10. Přidáme jarní cibulku, tak vcelku, můžeme překrojit. Přivedeme k varu a zakryjeme. Na mírném ohni dusíme dalších 30 minut.
  11. Podáváme s rýží, zdobené nasekanou jarní cibulkou.