Kuřecí maso je evergreen, aspoň v mé malé kuchyni. Takže tu máme další kousek. Na kousky si také zahraje v receptu kuřecí stehenní řízek. A že je to jídlo pro dva, vás nemusí odrazovat. Snadno si poradíte i s porcemi pro čtyři.
Kuře zahalené rajčátky s kapary
Potřebujete: |
- 250 g kuřecího stehenního řízku
- 1 bílou cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci olivového oleje
- 30 g másla
- 4 lžíce krájených rajčat v tomatové šťávě
- 3 lžičky kapar
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžíci červeného vinného octa
- sůl
- bílý pepř
- 2 špetky sušeného estragonu
- hladkolistou petržel
Jednotky:
Jak na to:
- Řízek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme asi 5 minut.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Restujeme tak ještě přes minutu.
- Přidáme kapary, nakrájená rajčata s omáčkou, víno a ocet. Promícháme, přidáme estragon. Přivedeme k varu a povaříme, aby se omáčka redukovala.
- Zmírníme teplotu a zakryjeme. Dusíme 10 minut.
- Podáváme s rýží. Posypeme nasekanou petrželkou.