Kuře zahalené rajčátky s kapary
Osamělý stehenní řízek? Ale pro dva lidi bude opravdu stačit.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Potřebujete:
250
g
kuřecího stehenního řízku
1
bílou cibuli
3
stroužky
česneku
1
lžíci
olivového oleje
30
g
másla
4
lžíce
krájených rajčat v tomatové šťávě
3
lžičky
kapar
3
lžíce
bílého vína
1
lžíci
červeného vinného octa
sůl
bílý pepř
2
špetky
sušeného estragonu
hladkolistou petržel
Jak na to:
Řízek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme asi 5 minut.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Restujeme tak ještě přes minutu.
Přidáme kapary, nakrájená rajčata s omáčkou, víno a ocet. Promícháme, přidáme estragon. Přivedeme k varu a povaříme, aby se omáčka redukovala.
Zmírníme teplotu a zakryjeme. Dusíme 10 minut.
Podáváme s rýží. Posypeme nasekanou petrželkou.