Kuřecí kebab | Čili špízy, samo, že kuřecí
Kuřecí kebab
Špízy nejsou žádná věda. Nakrájené části navlékneme na špejle a grilujeme. A pak už jenom debužírujeme.
Porce Doba přípravy
2osoby 15 + 120 minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15 + 120 minut
Doba vaření
35minut
Jak na to:
  1. Smícháme všechny ingredience na marinádu. Popracujeme ji metlou.
  2. Nakrájíme kuřecí maso na kousky podle libosti.
  3. Maso dáme do umělohmotného boxu a zalijeme marinádou. Pozorný pozorovatel pochopí, že tentokrát jsem použil krabičku od zmrzliny. Zaklopíme, dobře protřeseme a necháme odležet v chladu tak aspoň dvě hodiny. Když dáte marinádě celou noc, odvděčí se vám větším propojením chutí.
  4. Nakrájíme na kousky papriku a cibuli.
  5. Bambusové špejle namočte před navlékáním aspoň na třicet minut do vody. Lépe se budou špízy ze špejlí stahovat. Na špejle navlékneme maso, papriku a cibuli podle toho jak vám padnou do ruky, ale střídání těch ingrediencí je lepší.
  6. Dáme na grilovací desku. Špízy ještě jemně polijeme zbylou marinádou. Dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Umístíme tak doprostřed trouby. Pečeme asi 20 minut.
  7. Vyjmeme z trouby, špízy otočíme a ještě polijeme marinádou. Vrátíme do trouby a přepneme na gril, pokud ho vaše trouba má. Myslím, že už každá je taková. Grilujeme 10 minut. Špízy jsou pořád ve středu trouby. Pak vypneme troubu a necháme ještě tak 5 minut dojít. Ale než to uděláte, mrkněte a zkontrolujte, zda jsou špízy na tu akci připravené. Už můžou být hotové.
  8. Podáváme s oblíbeným dipem. V mém případě je to chilli omáčka s česnekem. Trochu ostřejší, ale o to jde. Ke špízům podáváme dalamánek nebo chleba.
Poznámky k receptu

Kebab, kabob nebo špízy. Jména různá, příprava stejná a pochutnání v každém případě.