Jo, zase kuře. Ale tentokrát chci něco naprosto původního, třebaže někde určitě číhá recept podobný. No nic, jdeme a zkusíme to. Pokus je vždycky na startu k nějakému objevu, třebaže by to měla být jenom obyčejná večeře.
Jsou dvě cesty, kterými se dát. První je, že si osmahneme kuřecí kousky a necháme vychladnout. Pak smícháme s ostatním. Druhá cesta je ta, kdy vytvoříme salát a pak k němu přidáme ještě teplé kousky kuřete. Obojí by mělo chutnat. Tak kterou se dáme? Druhou, ono po vychlanutí kuřecích kousků se vlastně vracíme k té první. A docela dobré je cesta třetí, o které tu nebyly zatím řeč. To je ta, kdy brambory nenecháte úplně vychlsdnout, takže je salát vlažný.
Jsou dvě cesty, kterými se dát. První je, že si osmahneme kuřecí kousky a necháme vychladnout. Pak smícháme s ostatním. Druhá cesta je ta, kdy vytvoříme salát a pak k němu přidáme ještě teplé kousky kuřete. Obojí by mělo chutnat. Tak kterou se dáme? Druhou, ono po vychlanutí kuřecích kousků se vlastně vracíme k té první. A docela dobré je cesta třetí, o které tu nebyly zatím řeč. To je ta, kdy brambory nenecháte úplně vychlsdnout, takže je salát vlažný. |
Kuřecí kousky s tatarským bramborovým salátem | Experiment v kuchyni
Potřebujete: |
- 300 g brambor
- 250 g kuřecích stehenních řízků
- olivový olej
- máslo
- 2 soudková rajčata
- 1 cibuli
- 100 g tatarské omáčky
- pažitka
- 2 vejce uvařené natvrdo
- sůl
- pepř
- 140 g sterilovaného hrášku (malá konzerva)
- 140 g sterilované zlaté kukuřice (malá konzerva)
- 1 lžíci hořčice
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny (ano, jsou to malé brambory!). Uvaříme vejce natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky, proužky, jak chcete. Osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme asi 5 minut.
- Smícháme brambory s cibulí a nadrobno nakrájenými rajčaty.
- Přidáme nakrájená vejce a hořčici.
- Promícháme, opepříme a osolíme.
- Přidáme pažitku.