Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 5-10 minut |
Doba vaření |
50 minut |
|
|
|
Kuřecí křídla glazovaná | Glazura balsamikovým octem a sojovou omáčkou
Potřebujete: |
- 5 kuřecích křídel asi 800 g
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 3/4 šálku balsamikového octa
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce másla
Jednotky:
Jak na to:
- Křídla vypereme a osušíme. Dáme do misky, osolíme, opepříme a zalijeme olejem. Promícháme, aby olej pokryl povrch křídel. Můžeme nechat chvíli stát.
- Troubu předehřejeme na 250 °C. Křídla dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do prostřední části trouby. Pečeme bez obracení asi 35 minut.
- Mezitím si připravíme glazuru. Na pánvi se silným dnem povaříme za občasného míchání balsamikový ocet se sojovou omáčkou a cukrem asi 10 až 12 minut, aby se glazura redukovala, v závěru přidáme máslo a odstavíme z tepla. Po rozpuštění másla ještě promícháme. Glazura vám vyjde i na dvojnásobné množství křídel, pokud potřebujete. Připravil jsem ji tak, aby vyšla při pokusu v každém případě.
- Pečená křídla vyndáme z trouby, necháme asi minutu stát a pak je předáme do misky. Křídla přelijeme glazurou a dobře promícháme. Po 5 minutách ještě promícháme. Pokud chcete křídla s křupavější „skleněnou“ glazurou, můžete křídla ještě vrátit na plech a do trouby, kde je necháte ještě 5 minut péct.
- Podáváme s bagetou nebo toastovým chlebem. Můžete zkusit připravit dip, ale záhy zjistíte, že opravdu je chuť křídel s glazurou tak jedinečná, že již žádný dip není potřeba.
KROK SUN KROK
- Křídla pečená na jeden zátah
- Můžete podávat s dipem…
- …ale záhy zjistíte, že se bez dipu naprosto obejdete