Tak tohle je taková improvizace. No, řekněme, že už na něčem stavím, takže budeme v klidu, tohle se povede. A zase přichází ke slovu dobrá cizrna. Můžete se crcat s jejím máčením a vaření, ale můžete si také usnadnit práci a koupit konzervu. Stejně tak jako krájená rajčata.
Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno
Potřebujete: |
- 300 g kuřecích prsou
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 100 ml červeného vína
- 100 ml vody z těstovin
- 1 cibuli
- 240 g cizrny
- 240 g krájených rajčat
- 1 lžíci parmezánu
- 100 g těstovin linguine
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme.
- Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin.
- Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku
- Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo.
- Redukujeme víno mírným varem.
- Přidáme cizrnu a rajčata.
- Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme.
- Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.
- Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme.
- Podáváme posypané parmezánem.
Tip:
K tomuto receptu patří také video: