Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno
Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
25
minut
Potřebujete:
300
g
kuřecích prsou
3
lžíce
olivového oleje
2
bobkové listy
100
ml
červeného vína
100
ml
vody z těstovin
1
cibuli
240
g
cizrny
240
g
krájených rajčat
1
lžíci
parmezánu
100
g
těstovin linguine
sůl
pepř
rozmarýn
Jak na to:
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme.
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin.
Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku
Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo.
Redukujeme víno mírným varem.
Přidáme cizrnu a rajčata.
Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme.
Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.
Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme.
Podáváme posypané parmezánem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu patří také video: